LAZANSKI: Susret Trampa i Kima dobar politički potez i za jednog i za drugog

Komentarišući istorijski sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Severne Koreje Kim Džong-Una, komentator “Politike” Miroslav Lazanski, istakao je da njih dvojica očigledno imaju nekakvu hemiju između sebe, i dodao da je ovo očigledan primer kako Tramp komunicira sa onima koji imaju atomsku bombu.

printscreen
printscreen

– Ovo je na neki način pobeda Severne Koreje, jer mu je Tramp došao na noge, a sa druge strane Tramp je smirio svoje “jastrebove” – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Kim ima domet, ima bombe, tako da, dodaje, Tramp mora da razgovara sa njim.

– Izgleda da, ako nemaš atomsku bombu, menjamo ti ražim, uvodimo haos u državu. Ovako se Tramp ponaša prema onima koji je imaju, a videli smo i kako se ponaša prema onima koji je nemaju – rekao je Lazanski.

Ističe da je ovaj sastanak dobro došao i jednom i drugom, a što se tiče sporazuma o denukleralizaciji, to, kako kaže, neće tako brzo a ni skoro da se dogodi.

Kada je u pitanju situacija u kojoj je došlo do kuškanja u redovima reportera i snimatelja, Lazanski je rekao da kada su takvi susreti u pitanju, nema pardona kada su ekskluzivni snimci i pozicije u pitanju.

– Tu je u pitanju samo bitka za što bolju fotografiju, za što bolji ugao snimanja, za što bolji ton kada govore. To su ekskluzive, i naravno da se svi uguravaju i tuku. Posebno ekipa oko Korejskog predsednika – rekao je Lazanski.

Kako kaže, u Severnoj Koreji, ne postoje čak ni zabavni programi, a dok su novinari društveno-politički radnici.

– Nema tu fer pleja, tu je samo bitka za ekskluzivu, a plus što postoji i dobra budžetska podrška – rekao je Lazanski.

Polemika između Šutanovca i Dikovića nepotrebna i beskorisna

Komentarišući “prepirku” između bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića oko vojne opreme, Lazanski je ocenio kao nedostatak dostojanstva, i potpuno, kako kaže, nepotrebnom posle svega.

– To ne koristi ni jednom ni drugom, čemu to. I jedan i drugi su bili u sistemu vlasti, i ako je trebalo govoriti šta se događa sa vojnom tehnikom, trebalo je govoriti odmah. Ja sam se tada pitao gde su nestali tenkovi, niko nije odgovarao, ali naknadna pamet je u politici ispod svakog nivoa – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Izrael kao bogata zemlja ima u rezervi tenkove iz Drugog svetskog rata, koje koriste kao mobilno minobacačko mesto.

– Još se i u Turskoj armiji, koja je gigant u vojnoj tehnologiji koriste tenkovi M48, a mi smo “peticu” koja još uvek može da ratuje sasvim solidno, prosto ukinuli. Cilj je bio da se vojska smanji i da srspki vazdušni prostor čuvaju Bugarski avioni – rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, Srbiji su se sigurno na zapadu smejali, jer su se, dodaje, ponašali ponižavajuće i dodaje da je sada nepotrebno govoriti i polemisati o tome.

– Institucije i kada siđu sa funkcije treba da paze šta govore i šta iznose u javnost – rekao je Lazanski.

Izvor: Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

12 − two =