MARKO ĐURIĆ: Zastrašivanje kosovskih Srba se otrglo kontroli!

“Očekujemo da nadležni organi odlučnom akcijom utvrde ko je odgovoran”, rekao je Đurić.

printscreen
printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju, predstavljaju “pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji”.

U saopštenju Kancelarija navodi da je talas napada na Srbe i njihovu imovinu nastavljen sinoć pravom poharom u Klokotu, u Kosovskom Pomoravlju, gde su ukradeni krava i automobil “fijat punto”, a trećoj porodici lopovi su pokušali da odvedu bika.

– Činjenica da je ovo samo poslednji u nizu incidenata koji se u poslednjih mesec dana događaju gotovo svakodnevno izaziva dodatnu zabrinutost i opravdanu sumnju da nije reč samo o deliktima iz koristoljublja, već da je reč o nečemu mnogo zlonamernijem i opasnijem – ocenjuje se u saopštenju Kancelarije za KIM.

Ukoliko političke i bezbednosne strukture u Prištini ne stoje iza ovih provokacija, očekujemo da nadležni organi odlučnom akcijom utvrde ko je odgovoran i da počinioce privedu pravdi kako bi se ekstremistima uputila jasna poruka da je ugrožavanje stabilnosti i mira nedopustivo, navodi se u saopštenju.

– Najoštrije osuđujemo sve pokušaje destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji i naglašavamo da svako nastojanje da se rešavanje problema sa terena politike i diplomatije zameni nasiljem kao sredstvom za ostvarivanje ciljeva ne može nikome doneti dobro – ističe se u saopštenju Kancelarije.

Izvor: SrbijaDanas, Informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 + eleven =