MUNDIJAL POČINJE DANAS – ORLOVI, HOĆEMO I PROTIV BRAZILA: Da li ste, bre, normalni? Šta radite ovo?

“Ne morate ništa, a možete mnogo”, poručio je selektor Dragan Stojković Piksi Orlovima pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, a to je bez sumnje i poruka Srbije našim igračima pred prvi meč u grupi sa Brazilom (četvrtak, 20.00, RTS, Arena)
U jednoj rečenici je Dragan Stojković otkrio zašto Srbija pod njegovom selektorskom palicom briljira. “Ne morate ništa, a možete mnogo” ili legendarna Piksijeva izjava “kakav, bre, eventualni plasman u Katar“. Pa ko još ne bi dao maksimum kad čovek od autoriteta, legenda, tako kaže. 

Sa druge strane terena na premijeri biće Brazil. Proglašen je Selesao za prvog kandidata za titulu. Ali, ne zanima to Orlove. Ne, nisu arogantni, samo su sigurni i čvrsto veruju u sebe. Piksi je od naših momaka napravio pravu vojsku koja ne odustaje, koja se ne plaši nijednog protivnika, kako god se on zvao. Kao da je potpuno izmenio DNK ekipi. “Vi niste normalni”, rekao je igračima posle ludog slavlja u slačionici nakon što su Orlovi preko Portugala i Kristijana Ronalda osigurali Mundijal! Želimo “vi niste normalni” i protiv Brazila! 

–  Očekujem dobru, hrabru Srbiju, koja će dati sve od sebe da ostvari povoljan rezultat. Ne samo hrabru, nije sve u tome, nego treba znati i loptu gurati. Ova generacija nema čega da se plaši, ovo je igra deset na deset. Niko nema krila da leti. Jedna lopta, jedan teren. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Inteligencija je to što pravi razliku, sa svim ostalim stvarima – rekao je selektor pred meč sa Brazilom.

Pre neego štpo je seo na klupu Srbije, rekao jePiksi da će odvesti Orlove na Svetsko prvenstvo! Što je obećao to je i uradio! Oni koji su govorili da je lud, da samo prodaju priču – sada se ne čuju, ućutkani su! Vratio je Piksi naciji veru u Orlove! Ali, ne, ne zadovoljava se samo plasmanom na Mundijal. Želi da njegova Srbija igra lepo, da učini narod ponosnim, da napravi nešto veliko u Kataru. 

Neki će reći, samo se zanosi. Pazite! Sve što je do sada rekao, to je i ostvario. Želeli su navijači napadački fudbal, Srbiju koja uvek ide na gol više, koja se ne povlači pred rivalima, koja ne staje ni kada vodi 3:0… Želeli su zajedno u napaduDušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića! Sve su dobili! Možda smo neskromni, ali, eto, ako može i ta pobeda protiv Brazila. 

Dešava se kiks 


Novinar Informera upitao je pred utakmicu Titea, selektora rivala naše selekcije plaše li ga kiksevi Argentine, Danske, Hrvatske…

– Mislim da imamo jak emotivni aspekt kada je prva utakmica. To mogu da vam govore i bivši igrači. Dešava se kiks kad su velika očekivanja. Imamo najveće takmičenje na svetu i najveće mogućnosti, ali moramo da se ponašamo prirodno. Moramo da budemo ono što jesmo. Ono što se desilo Argentini tera nas da se zamislimo i da učinimo sve da ne dozvolimo da nam se dogodi slična situacija.

– Očekujem dobru i hrabru Srbiju. Brazil će igrati sa četiri špica? Odlično, Brazil je srećan da ima četiri špica. A hoće li neko igrati odbranu? Šalu na stranu, Brazil je jedan od najboljih timova na svetu, mi očekujemo veoma težak meč, ali mi kao tim moramo da budemo fokusirani na svoju igru. Da kroz taktičtke i tehničke veštine budemo dobar rival Brazilu. Utakmica počinje sa 0:0, Brazil ima šansu da pobedi, ali i Srbija. Ne plašimo se nikoga na svetu. Izvini, ali ni Brazila! Zašto bismo se plašili – rekao je selektor!

Želimo “da li ste bre vi normalni, šta radite ovo” i protiv Brazila!

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 6 =