Najčudniji oglas u Srbiji, nije šala: “Poželjno da osoba zna koliko je 2+2”

Na jednom sajtu za oglašavanje pojavio se jedan neobičan oglas za posao.


Naime, u jednoj piceriji u Zemunu traži se “pomoćnik pomoćnikovoga pomoćnika kuvara”.

Ovaj potez su mnogi shvatili kao šalu, iako je poslodavac u tekstu oglasa sve zamolio da “oglas shvate ozbiljno”.

Kako se navodi, plata je od 50.000 do 99.999 dinara, a vozačka dozvola nije potrebna. Oglas prenosimo u celosti: 

Zahtevi: Da bude normalna osoba, ako kojim slučajem ima psihičkih problema bilo bi poželjno da poseduje dokumentaciju o istoriji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4 (2+2) ali nije neophodno. Vozačku dozvolu ne treba posedovati dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku 3 km od posla. Mobilni telefon na tach nije nužan, može i na dugmiće samo da su svi dugmici u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje delimično-12-15 slova dovoljno bilo ćirilično ili latinično pismo. 

“Uslovi rada: su takvi da objekat ne prokišnjava tako da celo vreme osoba boravi u suvom. Kod velikih grmljavina objekat poseduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protiv požarni izlaz postoji kao i protiv požarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstog materijala tako da u slučaju velikog zemljotresa može izdržati 7 po Rihterovoj ili 9 po Merkalijevoj skali. 

“Dužnosti: Da na vreme dođe na adresu gde se objekat nalazi. Smena koja traje 8 sati da se vremenski ispoštuje i da se kojim slučajem ne ostane duže 1 ili 2 minuta. Da za vreme boravka na poslu kojim slučajem ne ugasi Tv ili muziku i istu da ne pušta glasno. 

“P.S Oglas shvatite ozbiljno i molim vas samo ozbiljni kojima stvarno treba posao da se jave”, navodi se u ovom neuobičajenom načinu da se traži radnik.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − nine =