Novi Sad izdvojio sredstva u iznosu od 47,2 miliona dinara

Grad Novi Sad raspisao je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje na teritoriji tog grada do 16. septembra, a za tu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 47,2 miliona dinara.

pixabay.com
pixabay.com

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 250.000 do 500.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu, navodi se na sajtu Grada Novog Sada.

Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000 do 500.000 dinara.

Obrazac zahteva sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje i obrazac izjave mogu se preuzeti na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com ili u Gradskoj upravi za privredu.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu putem telefona na brojeve 021/ 452-414 i 021/ 6614-085.

 

B92/Glas Nacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × 2 =