OBUSTAVLJEN PROTEST RADNIKA POŠTE

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra. Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 odsto, saopšteno je iz Vlade.

Kako se dodaje, dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji. 

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine. 

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave radaza sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova.  

Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima.

Dodatno, Vlada je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji i utvrđen je obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Deo radnika Pošte Srbije  bio je u obustavi rada tri sedmice.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × five =