“Očajna sam. Ovo nije smelo da se dogodi”

Beograd — Direktorka kovid-bolnice u Batajnici Tatjana Andžić Vukičević izjavila da je sa skoro zbrinutih 900 bolesnika ta bolnica prenatrpana i da je situacija kritična.

pixabay

“Imamo skoro 900 bolesnika, praktično smo popunjeni, 30 preostalih postelja namenjeno je intenzivnoj nezi lečenja. Računajte da smo za nedelju dana imali oko 500 novih prijema, i od tog broja, računajte, između deset i 20 odsto bolesnika mogu biti kandidati za intenzivnu negu”, kazala je ona za “Večernje novosti”.

Naglasila je da je više od dve trećine bolesnika u veoma teškom opštem stanju, da su svi na invanzivnoj ili neinvanzivnoj kiseoničkoj potpori.

Doktorka Adžič Vukičević je dodala da je pritisak na bolnicu neizdrživ i da je kadar, koji dolazi iz Univerzitetskog kliničkog centra i drugih beogradskih bolnica, preumoran.

“Najteži trenutak od otvaranja bolnice bio mi je utorak, kada sam u 15 sati objavila da više nemam mesta u gigantskoj bolnici kao što je Batajnica. Očajna sam, jer ne mogu pomoći svima kojima je moja pomoć potrebna”, rekla je ona.

Doktorka Adžić Vukićević je za “Novosti” navela da su u sredu ujutru bila slobodna samo dva mesta, a da je dan ranije otpušteno 56, a primljeno novih 80 pacijenata.

Ona ističe da je pritisak na bolnicu neizdrživ i smatra da se sada plaća danak sretenjskih praznika i zimovanja. “Ovo nije smelo da nam se dogodi. Trebalo je da nadležni mudrije reaguju. Hitno se nešto mora preduzeti”, poručuje doktorka Adžić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 − five =