Ogroman skandal uzdrmao tenis

Prvi čovek poljskog tenisa Miroslav Skripčinski optužen je za morbidne zločine nad decom koju je trenirao, ali i svojom ćerkom.

Poljski portal “onet” je šokirao teniski svet informacijama o Skripčinskom, koji je, kako se navodi, tukao ženu, ćerku i taštu, dok je navodno seksualno zlostavljao devojčice.

Skripčinski je postao predsednik TS Poljske 20. maja 2017. godine, a prethodno je bio najpoznatiji kao bivši muž Renate Skripčinske, uspešne poljske teniserke.

U tekstu se navode brojne političke manipulacije uz pomoć kojih je kontroverzni predsednik došao, ali i ostao na toj poziciji, ali ništa nije mračno kao detalji iz svakodnevnog života.

“Onet” piše o Fejsbuk profilu nazvanom “Quo Vadis PZT (Teniski savez Poljske prim. prev)?”, na kojem je objavljena ispovest Miroslavove ćerke.

“Plašila sam ga se i i dalje ga se plašim. On nije normalan, ne bi smeo da bude u ovoj poziciji”, navela je ona i postavila slike modrica koje joj je, kako je navela, naneo otac.

Skripčinski je oštro demantovao optužbe i njegova agencija najavila je pravne korake.

“Moja tašta je mentalno nestabilna. Da je nešto od toga tačno, mislite da tužilaštvo ne bi reagovalo? Mislite li da ja upravljam i tužilaštvom?”, naveo je Skripčinski.

Pored optužbi ćerke i tašte, javila se i neimenovana teniserka koja se prisetila sablasnih detalja.

“Neprikladno me je dotakao kada sam prvi put imala 14 godina”, navodi se u tekstu njen komentar.

“Onetov” novinar koji je došao do ovih saznanja u tekstu je naveo:

“Svi ljudi sa kojima smo pričali, a koji imaju veze sa poljskim tenisom i koji su Renatu Skripčinsku znali lično, potvrdili su da je, koliko oni znaju, njen bivši muž konstantno maltretirao. To je javna tajna poljskog tenisa već godinama. Naša saznanja pokazala su da je Miroslav Skripčinski koristio nasilje ne samo na svojoj porodici, već i igračima koje je trenirao”,
 piše poljski portal.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five + one =