OTKRIVAMO: Koalicija Šolak – Kurti protiv Telekoma Srbija!

Borba za opstanak najveće srpske kompanije na KiM je ujedno borba za opstanak 30.000 srpskih porodica i Briselski sporazum, ali Junajted Grupi je dobar svako ko je protiv Telekoma.

Dok se vodi presudna bitka sa opstanak Telekoma Srbija na Kosovu, Šolakovi mediji u Beogradu svom snagom zabijaju nož u leđa.

Aljbin Kurti je odlučio da najveća srpska kompanija na teritoriji Kosova i Metohije, koja zapošljava 250 zaposlenih i od čijih usluga zavisi 30.000 srpskih porodica, mora da bude ugašena. Zarad uništenja Telekoma na KiM vlasti u Prištini spremne su da zgaze sve principe vladavine prava, da se bave apsurdnom retroaktivnom primenom zakona, da zloupotrebe navodno nezavisna regulatorna tela.

A šta je Kurtiju, uz proterivanje Telekoma Srbija, zapravo cilj: da do kraja zgazi Briselski sporazum, u skladu sa kojim Telekomova firma “MTS d.o.o” radi na KiM, i da život preostalih Srba u pokrajini postane potpuno nepodnošljiv, izjavio je nedavno generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

  • U slučaju zabrane MTS, 30.000 srpskih porodica na KiM ostalo bi bez svih komunikacija, bez telefona, interneta, televizije, to bi bio skandal koji bi žestoko uznemirio građane koji su uprkos svemu ostali tamo da žive i predstavljao bi brutalni pritisak da njih da se isele – upozorio je Lučić.

Telekom Srbija u svojoj borbi za istinu i pravdu na Kosovu koristi sva raspoloživa pravna i diplomatska sredstva, a na Kurtijevu adresu stigla su i prva upozorenja sa Zapada, pre svega iz SAD.

Dok traje ova najžešća borba za opstanak ne samo kompanije Telekom na Kosmetu, već celokupne srpske zajednice, pre svega južno od Ibra, neki su procenili da je to baš pravi trenutak za mučke udarce s leđa na ovu kompaniju!

I nije prvi put da aktivnosti Aljbina Kurtija na Kosovu i Junajted Grupe u Beogradu deluju sinhronizovano!

Baš u periodu Telekomove “kosovske bitke”, mediji u vlasništvu Junajted Grupe i Dragana Šolaka do maksimuma su pojačali svoj dugogodišnji brutalni rat protiv srpske kompanije, za koji ne biraju ni sredstva ni saveznike.

Posle kraće pauze, a paralelno sa Kurtijevom ofanzivom, Šolakovi mediji su počeli da opet svakog dana objavljuju priloge protiv Telekoma, između ostalog i pornografske karikature, zasnovane na tabloidnim “saznanjima”, a i pored bujne mašte izgleda da imaju manjak svežih materijala, pa ovih dana čak publici kao nešto novo podmeću sopstvene reciklirane tekstove stare po dve-tri godine!

Posebno skandalozno je to što su mediji Junajted Grupe počeli da služe kao Kurtijev megafon u ratu protiv Telekoma, sa naslovima gde su apsurdne tvrdnje iz Prištine predstavljene kao istina. Usred Beograda!

Ali ne treba to ništa da predstavlja iznenađenje. Ma koliko se Dragan Šolak predstavljao da je prozapadno orijentisan, a njegova Junajted Grupa za sebe tvrdila da je veliki borac za vladavinu prava i medijske slobode, sve je to obmana i laž.

Nikada nisu birali saveznike za ostvarenje svojih ciljeva, pa su recimo u Bugarskoj sklopili najdirektniji “dil sa đavolom” – glavni poslovni partner u toj zemlji im je Delijan Peevski, ličnost pod sankcijama SAD i gospodar korupcije i organizovanog kriminala. Šta tek reći za Volframa Kuonija, najbližeg Šolakovog saradnika duže od decenije, na kojeg se i danas vode zgrade SBB u Beogradu, a koji je na Zapadu meta čak tri istražna postupka zbog bliskih veza sa Rusima i poznat je kao “bankar Kremlja”.

Gazdi Šolaku dobar je svako ko igra za njegove interese, pa je srbomrzac Kurti zapravo najlogičniji izbor za novog koalicionog partnera!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen − 1 =