Ova namirnica može da vam spase život

Svaki muškarac mora hitno da ubaci ovu namirnicu u ishranu da bi smanjio rizik od pojave ove bolesti.

 

pixabay
pixabay

 

Stariji muškarci prekomerne težine i sa genetskom predispozicijom najviše su ugroženi od karcinoma prostate, a evo koja hrana može da spreči ovu opaku bolest.

U Srbiji je zabeleženo da sve više muškaraca pati od oboljenja prostate, a regulisanjem ishrane i životnih navika možete učiniti mnogo u prevenciji ove bolesti.

Istraživanja pokazuju da redovno konzumiranje paradajza može da spreči razvoj i rast tumora u predelu prostate. Ovo crveno povrće sadrži bogati antioksidant likopen koji sprečava pojavu malignih ćelija i usporava njihovo širenje.

Stručnjaci ističu da se kuvanjem paradajza pojačava dejstvo likopena, a preporučuje se da jedete oko 10 paradajza nedeljno. Istraživanja dokazuju da muškarci koji često jedu paradajz smanjuju rizik od karcinoma prostate za 18 posto. Međutim, konzumiranje paradajza nije dovoljno za prevenciju, već treba da idete na redovne preglede i regulišete ishranu. Naučna istraživanja dokazuju da pored paradajza, treba redovno konzumirati mlečne proizvode zbog kalcijuma, kao i hranu koja sadrži selen (brazilski orah, riba, žitarice, beli luk).

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + eight =