OVO JE BOKSER IZ CRNE GORE UHAPŠEN U MAJAMIJU! Goranu preti DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA, u “biznisu” vrednom milijardu dolara imao posebnu ulogu

Goran Gogić (43) uhapšen je u nedelju uveče dok je pokušavao da se ukrca na let za Cirih sa međunarodnog aerodroma u Majamiju, nakon što ga je optužila velika porota u Njujorku, prenosi Rojters. Gogić je bio bokser u teškoj kategoriji od 2001. do 2012. godine

On je bivši crnogorski bokser, poreklom iz Pljevalja, koji je bio deo organizacije koja je švercovala 22 tone kokaina, pa ga je američko Ministarstvo pravde optužilo za trgovinu 22 tone kokaina u vrednosti od preko milijardu dolara, od čega je većina bila deo jedne od najvećih zaplena kokaina u američkoj istoriji.

Kako je navedeno u optužnici, članovi bande su transportovali kokain u Evropu iz Kolumbije preko američkih luka, koristeći dizalice i mreže noću za podizanje droge na teretne brodove koji su se približavali gliserima duž ruta brodova.

– Složena operacija zahtevala je poznavanje posade svakog broda, podataka o ruti i lokaciji, kao i da li je bilo mesta za skladištenje droge u kontejnerima koji su već bili na brodu – rekli su tužioci.

Prema sudskim dokumentima, Gogić je nadgledao logistiku šeme, koordinirajući sa članovima posade, kolumbijskim krijumčarima i evropskim pristaništima kako bi imao koristi za sebe i svoje kartele sa Balkana.

Gogić je tokom 11 godina duge karijere zabeležio je 21 pobedu, četiri poraza i dva remija.

Karijeru je završio 2012. godine i od tada do danas živeo je povučenim životom, pa se o njegovom životu nakon bokserske karijere malo zna.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × two =