Partizan se pojačava za Evropu – želi veziste Standarda i Giresuna

Pobedom nad Hamrunom od 4:1 Partizan je stigao na korak od Lige konferencija, pa uveliko planira pojačanja za evropsku jesen.

Prioritet crno-belih je vezni red, a kako prenosi “Telegraf” uveliko pregovaraju sa igračem Standarda iz Liježa Gojkom Cimirotom te Hamidueom Traoreom iz turskog Giresunspora.

Cimirot ima 29 godina i reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Pokriva pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača, sa dobrim fizičkim karakteristikama i vizijom igre što mu omogućava da se transformiše i u “osmicu”.

Prvotimac je Standarda, ali Belgijanci planiraju podmlađivanje tima nakon dolaska američkih vlasnika, pa je Cimirot jedan od fudbalera koji imaju otvorena vrata za odlazak.

Cimirot je Srbin iz Trebinja pa poseduje i pasoš Srbije. Ponilkao je Leotaru, gde je i postao profesionalac, potom prešao u Sarajevo odakle ga je otkupio grčki PAOK za 1.500.000 evra.

U Solunu je proveo tri sezone, profilisao se kao jedan od lidera tima, osvojio je i dva nacionalna Kupa u Grčkoj, a potom u milionskom transferu 2018. godine prelazi u redove Standarda, gde je proveo minule tri sezone tokom kojih je odigrao 167 utakmica.

Za selekciju Bosne i Hercegovine je debitovao 2014. godine i zabeležio 37 nastupa.

Traore 25-godišnji reprezentativac Malija i takođe je vezni fudbaler koga pre svega odlikuje snaga.

Radi se o fudbaleru koji se jednako dobro snalazi i kao defanzivni vezni, ali i nešto ofanzivnije, čak i iza napadača po potrebi.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen + ten =