Penzioner (79) tvrdi da nije kriv za ubistvo prostitutke (22): Njegov DNK nađen na mestu zločina, a ubistvo devojke koja je PRETUČENA I ZADAVLJENA pa ostavljena na ulici čeka odgovor POLA VEKA

Jedan zločin čeka pola veka na razjašnjenje. Mlada prostitutka Ajlin Koter (22) ubijena je 1974. u sveernom Londonu, a glavni osumnjičeni za ovaj zločin 79- godišnji penzioner Džon Apelgren izjasnio se da nije kriv za ubistvo. Ajlin Koter pronađena je mrtva ispred bloka garaža iza Hamilton parka u popodnevnim časovima, 1974. godine.

Apelgren koji je dvojni državljanin Velike Britanije i Južne Afrike, pojavio se juče na optuženičkoj klupi na sudu u Bromliju. Negirao je dve optužbe protiv sebe, a na pitanje da li nije kriv za ubistvo 22- godišnje devojke, odgovorio je: “Definitivno nisam kriv”.

Na ranijem saslušanju na prekršajnom sudu u Bromliju čulo se da se DNK Apelgrena, koji se u međuvremenu ponovo oženio i dobio sina, podudara sa dokazima pronađenim na Ajlininom telu. Taj materijal se uporedio sa onim pronađenim na mestu zločina, a osumnjičeni je povrdgnut DNK analizi 2019. tokom slučaja koji nije povezan sa ubistvom u Londonu, piše “Dejli mejl”.

Ajlin je pronađena sa licem okrenutim nadole i sa otkrivenom zadnjicom u oblasti gde rade prostitutke, a do koje se dolazi jednosmernom ulicom.

Obdukcijom je potvrđeno da je uzrok smrti davljenje rukama, a bilo je dokaza da je žrtva zadobila modrice na oku, licu i vratu. Pokrenuta je tada istraga o ubistvu, ali niko još nije optužen.
Suđenje će se nastaviti šestog juna 2023. Apelgrenu koji je u vreme ubistva imao 31 godinu, određen pritvor.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen − five =