Poslednji video Dragana Nikolića: Laušević usnimio čuvenog glumca

Žarko Laušević bio je dobar prijatelj i kum pokojnom Draganu Nikoliću. On se sada prisetio poslednjeg snimka legendarnog glumca.

Uoči godišnjice smrti Dragana Nikolića, priređena je monografija “Gospodin mangrup” u kojoj se radilo baš o liku i delu pokojnog velikana srpskog glumišta.

Žarko Laušević se tom prilikom setio jednog od poslednjih druženja sa Nikolićem i načina na koji mu je pomagao sa savlada francuski. Pre njegovog sećanja usledili su snimci Gaginog glasa, koji na francuskom recituje pesme “Sutra u zoru” i “Dezerter”.

“Trebalo je da nešto improvizujem na francuskom i požalim se Gagi da ni “mersi” pošteno ne umem da izgovorim. Znam da je glumce najčešće mučno moliti za glumu, kao da molera pitaš da ti ofarba nešto. Ipak stadoh da ga ubeđujem da on govori francuski na svim jezicima sveta. Pristade kao i uvek Gaga, moj brat, ćale, venčani kum i prijatelj pre svega. Uključujem mobilni telefon i tada je nastao snimak pesme “Sutra u zoru”. Viktor Igo je posvetio ovu pesmu svojoj mrtvoj ćerki Leopoldini i Gaga je mnogo voleo tu pesmu. Uvek mi je teško i lepo kada čujem ovaj snimak. Ovako je samo on mogao. Kao da ga je govorenje ove pesme uzburkalo i on je sam predložio da snimimo još jednu pesmu (“Dezerter”)… Bila je to njegova poslednja interpretacija u životu. Oba snimka su nastala u Mileninom i Gaginom stanu na Vračaru 14. marta 2015. godine. Život je tako hteo da Gaga bude sahranjen na isti datum sledeće godine”, naveo je Žarko Laušević, prenosi “Noizz”.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eight + 5 =