PREDSEDNIK VUČIĆ povodom Dana MUP-a i Dana policije: Želimo da kažemo mlađim generacijama da nema plemenitijeg posla od ovog

U Sava centru večeras se održava svečana akedemija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana Policije, kojoj prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

printscreen
printscreen

Svečanosti pored predsednika Vučića prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici SPC i drugi gosti.

Dolazak Vučića propraćen je aplauzom, a na početku ceremonije intonirana je himna Srbije.

Predsednik je istakao da pripadnici MUP-a da rade jedan od  najtežih poslova.

– Nije slučajno još od Atine to smatrano jednim od najtežih i najopasnijih poslova. To je posao za ljude koji rizikuju sve, koji kada krenu ni sami ne znaju hoće li se vratiti. Biti policajac znači staviti svoj život za građane i društvo – rekao je Vučić.

Kako kaže, posebno je teško kada je to društvo policiju doživljavalo kao instrument koji čuva neku vlast.

– Nadam se da smo to bar delimično promenili. To se nikada baš do kraja neće promeniti, i uvek ćete biti krivi svima čak i kada im pomažete. Kada spasavate ljude koji su alkoholisani, poplavljeni i kada branite našu otadžbinu, uvek ćete nekome biti krivi – rekao je Vučić.

Kako kaže, smatraće da je to vaša obaveza i ništa više. A, predsednik je istakao da je to najteži posao na svetu.

Predsednik je rekao da danas policija ima viši životni standard, i kako kaže, pokušaće da ove godine dobiju još jedno, novo povećanje plata.

Uručene medalje najboljim pripadnicima MUP-a

Na svečanoj akademiji povodom Dana policije i Dana MUP-a večeras su uručene zlatne, srebrne i bronzane medalje pripadnicima MUP-a koji su se istakli u proteklih godinu dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Sava centru zlatnu medelju za hrabrost Saši Raduloviću, zlatnu medalju za posvećenost službi Goranu Jošiću i zlatnu medalju za zasluge Želimiru Mrdalju.

Potredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je srebranu medalju za hrabrost Dejanu Paunoviću, srebrnu medalju za posvećenost službi Veri Berić i srebrnu medalju za zasluge Slađanu Petroviću.

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je bronzanu medalju za hrabrost Šaši Vučkoviću, bronzanu medalju za posvećenost službi Goranu Sekuliću i bronzanu medalju za zaslugu Ivanu Barašu.

– Hoćemo da vidite da država brine o vama. Ulagaćemo u vas i u vašu decu. Takođe, želimo da kažemo mlađim generacijama da nema plemenitijeg posla od ovog. Nećete uvek biti adekvatno nagrađeni, ali bićete iz godine u godinu sve više nagrađivani – rekao je Vučić.

Kako kaže, veoma je srećan što država omogućava bolju budućnost i za pripadnike MUP-a.

– Moramo da govorimo i o jeftinim stanovima za vas, čak 8000 je u planu i to je samo početak. Hoću da vas zamolim da sa ponosom nosite svoju policijsku uniformu. Kada vas vide na ulici, svima je lepše i lakše i osećaju se sigurnije. Vaša uniforma znači sigurnost, vi ste neko ko će da štiti poredak i da štiti Srbiju – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, još više će popraviti položaj policije, ali i ističe da će mnogo ljudi u dubini svoje duše priznati priznanje koje zapravo i zaslužujete.

– Nadam se da ste primetili da u poslednjih šest meseci nije bilo mafijaškog ubistva u Srbiji, ali takođe primetili smo da to niko nije primetio i da vas niko nije pohvalio. To samo pokazuje da ne treba često da očekujete priznanja – rekao je Vučić.

Izvor: Pink.rs

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen + 3 =