Priveden vozač autobusa koji se prevrnuo kod Leskovca

M.Ž. (57) vozač autobusa koji je juče sleteo na autoputu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna devojka a povređeno 33 putnika, je uhapšen.

pixabay

Kako je potvrdila Policijska uprava u Leskovcu, njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedent tužiocu.

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara a zatim se prevrnuo na bok. Vođa puta, turistički vodič N.N. ostala je na mestu mrtva a povređeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i dece, ali nijedno od njih nije teže povređeno. Jedan čovek je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, još jedna žena ima nešto teže povrede dok su ostali prošli sa oguljotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.

Devetoro povređenih putnika iz autobusa somborskih registarskih tablica koji je juče ujutru sleteo sa auto-puta kod mesta Pečenjevce, zbrinuto je u KC Niš.

Od čega jedan muškarac s težim povredama, a 17 sa lakšim povredama smešteno je u Opštoj bolnici Leskovac, rečeno je Tanjugu u tim zdravstvenim ustanovama.

“U Urgentni centar smešteno je osam osoba, od čega jedan muškarac star 69 godina sa otvorenim prelomom ruke i prelomom rebara i on je upućen na operaciju. Među ostalim povređenima je jedna devojčica od osam godina, ali je ona, kao i ostali povređeni, svesna i komunikativna. U toku je dijagnostika svih povređenih”, izjavila je Tanjugu PR KC Niš Marija Milijić.

Navela je da je jedan dečak od 13 godina smešten na dečjoj klinici i da ima nagnječenje stomaka, ali je dete stabilno, svesno, primljeno na opservaciju i dalju dijagnostiku. Opšta bolnica u Leskovcu primila je 17 povređenih putnika sa lakšim telesnim povredama.

“Petoro ih je na hirurgiji na posmatranju i niko od njih nije životno ugrožen, a ostali uglavnom imaju lake povrede i u toku dana će biti otpušteni kućama. Za neke od njih već dolazi rodbina, a turistička agencija koja je organizovala putovanje je poslala autobus, kako bi ih prevezla kućama”, izjavio je Tanjugu dr Dragan Marinković iz leskovačke bolnice.

Naveo je da su svi povređeni iz Novog Sada i okoline.

Jedna osoba je poginula, a 27 je prijavljeno kao povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 05.25 časova dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Mediji su preneli da su u autobusu bili turisti koji su se vraćali iz Haniotija sa letovanja, a da se udes desio na ravnom delu auto-puta.

 

B92/Glas Nacije

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 + three =