Promocija srpskih proizvoda za tržište zemlje koju naš narod naziva majkom

Prijateljstvo dve zemlje je važnije nego što na prvi pogled mislimo.

Projekat “Iz Srbije s ljubavlju” kojim se Srbija i Rusija povezuju kroz plasiranje srpskih sireva, vina, tartufa, sokova i drugih gastronomskih i prerađenih proizvoda na rusko tržište, predstavljen je sinoć u Vili Stanković u Čortanovcima.

“Veoma mi je drago što sam večeras gost ovih sjajnih ljudi koji organizuju ovaj uspešan projekat. Pod tim nazivom zapravo imamo ne samo predstavljanje naše zemlje i svih naših krajeva već i predstavljanje naših proizvoda, posebno u Rusiji, velikoj Rusiji koju često sa pravom naš narod naziva majkom zato što nas je i branila i štitila u u teškim vremenima”, rekao je prilikom otvaranja predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović.

Rusi “poludeli” za srpskim planinama: Tri avio-prevoznika pokreću letove za Beograd?

On je istakao da pomenuti projekat treba da lepote i vrednosti, proizvode i sjajne ljude iz Srbije predstavi Rusiji i da njihove ljude privuče u Srbiju.

“Vidimo koliko je bitna komunikacija, promocija, koliko je bitno otvarati našu zemlju širom sveta, predstavljati je i u onim krajevima, delovima Rusije i u drugim zemljama u kojima još uvek nije stigao glas o svemu onome što se u Srbiji dešava”, napomenuo je Mirović.

Prijateljstvo dve zemlje je, kako je naglasio, izuzetno važna stvar, važnija nego što na prvi pogled mislimo, još od ranog Srednjeg veka pa sve do današnjih dana.

“Postoji tradicija u odnosima, prijateljstvo, bratstvo, međusobno podržavanje i ovaj projekat zapravo služi da se međusobno uvažavamo, podržavamo, da razvijamo prijateljstvo i zato sa zadovoljstvom učestvujem u ovoj aktivnosti”, zaključio je pokrajinski premijer.

Srpski brend gradi fabriku u Rusiji: Otkrivamo detalje

Među proizvođačima koji su predstavili svoje proizvode našla se Sanja Melkus iz kompanije “Truf truf” koja se bavi preradom vojvođanskih tartufa.

Ona je istakla da su ovakve manifestacije veoma bitne kako bi se prikazalo da je Srbija zemlja tartufa i da ima premijum proizvode.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen + 12 =