RUSI SE SPREMAJU ZA TOTALNU MOBILIZACIU! NATO šalje Ukrajini lovce F-16 i MiG-29! Kijev preti ofanzivom preko Dnjepra!

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 279. dan

SIJARTO OTKRIO STRAVIČNE PODATKE: Sve je bilo spremno za nuklearni rat, Poljaci su nas spasili!

NATO razmatra predaju Ukrajini lovaca MiG-29 i F-16

Lideri država NATO-a vratili su se ideji da se Ukrajini isporuče lovce MiG-29, kao i moderne američke F-16, napisao je u čalnku za Blumberg penzionisani admiral američke mornarice DŽejms Stavridis.

– Šefovi zemalja NATO-a ponovo razgovaraju o mogućnosti da Kijevu isporuče sovjetske lovce MiG-29 (Poljska je ranije izjavila da je spremna da ih pošalje Kijevu) ili čak multifunkcionalne i lake za učenje američke lovce F-16, kojih ima u izobilju – napisao je Stavridis.

RUSI SE SPREMAJU ZA TOTALNU MOBILIZACIJU! Milioni vojnika će na proleće jurišati ka Kijevu!


Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

– Oružane snage RF nastavljaju ofanzivu u području Donjecka, više od 100 ukrajinskih ubijeno za jedan dan, jedan tenk, pet oklopnih vozila;

– Oružane snage Ukrajine pokušale su da krenu u ofanzivu u području Kupjanska, u Harkovskoj oblasti, ali su doživele poraz. Ubijeno je više od 30 ukrajinskih vojnika i uništena dva oklopna vozila i dva pikapa;

– Avijacija, raketne snage i artiljerija pogodili su deset komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine. Uništeni su sistem protivvazdušne odbrane Osa-AKM, protivbaterijski radar AN/TPK-37, američke proizvodnje i radar za protivvazdušne rakete “Pelikan”. U Zaporoškoj oblasti je uništeno i skladište ukrajinske vojske.

U Odesi hitna isključenja struje

U Odeskoj oblasti uvedeni su hitna isključenja struje i ne funkcionišu rasporedi stabilizacijskih isključenja, saopštile su „Odeske električne mreže“, prenose RIA novosti. 

PAKAO ZA RUSE U HERSONU! Kopaju rovove kao u Prvom svetskom ratu, Kijev preti ofanzivom preko Dnjepra! 
 

Štab Teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike saopštio je na Telegram kanalu da su dva sela oslobođena.

„Na teritoriji Donjecke Narodne Republike, snage DNR i LNR, uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije, oslobodile su Perše Travnju i Andrejevku“, navodi se u tekstu.
 

Spremni snmo da odbranimo svaki pedalj NATO teritorije”

ZELENSKI NAPRAVIO HAOS U EVROPI! Ukrajina postaje nenaseljiva teritorija, NATO članice pred sukobom!

Vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin rekao je da će Ugljedar biti oslobođen “vrlo brzo”.

„Ugljedar je važan pravac. Neprijatelj pokušava – noću je bilo određenih pokušaja kontranapada u pravcu Pavlovke. Za neprijatelja je to bio bolan gubitak naselja, položaja. Međutim, mi znamo da zadaci moraju da se izvrše. Ugljedar će takođe biti oslobođen vrlo brzo”, rekao je Pušilin.

On je istakao da oslobađanje Ugledara otvara mogućnost dolaska do Kramatorska i Slavjanska.

 

SANKCIJE VIŠE NEMAJU SMISLA! Propao pokušaj Zapada da sruši Rusiju, sve više nafte ide u Indiju i Kinu!

Ukrajinske trupe su bezuspešno pokušale da izvedu ofanzivu u području Svatova, Luganska Narodna Republika, rekao je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

„Oružane formacije Ukrajine nastoje da intenziviraju ofanzivna dejstva u pravcu Svatova. Tokom proteklog dana nekoliko neprijateljskih taktičkih grupa pokušalo je da probije našu liniju odbrane iz tri pravca u istom trenutku. Svi napadi su odbijeni“, rekao je on.

Maročko je pojasnio da su se ukrajinske trupe, pretrpevši kolosalne gubitke, vratile na svoje ranije zauzete položaje.

Kijev postavlja božićne jelke, Kličko: Nećemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić

Kijev planira da postavi božićne jelke, bez lampica, po celom oštećenom gradu i tako iskazati prkos ruskim napadima na infrastrukturu zbog kojih delovi grada ostaju bez struje, rekli su zvaničnici.

“Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić”, poručio je gradonačelnik Kijeva Kličko.

Rusi granatirali Dnjepar

Ruske snage ispalile su noćas na Dnjepar četiri projektila, ali nije bilo povređenih, izjavio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko. Naveo je da je napad doveo do ozbiljnih osstechenja i da je izbio požar, koji su vatrogasci ugasili, prenosi Interfaks Ukrajina. Prema navodima Rezničenka, ruske snage gadjale su Nikopoljski okrug iz višecevnih raketnih bacača i teške artiljerije.

ISW: Ruske trupe kopaju rovove u pripremi za moguću ukrajinsku protivofanzivu

Ruske snage nastavljaju da granatiraju stambenu infrastrukturu i stambene objekte u nedavno oslobođenom gradu Hersonu, saopštila je ukrajinska vojska.

Stotine Ukrajinaca beže iz grada Hersona samo dve nedelje nakon što su ga ponovo zauzeli.

U najnovijem ažuriranju objavljenom sinoć, američki Institut za proučavanje rata (ISW) rekao je da ruske trupe kopaju rovove i utvrđuju svoje položaje u pripremi za moguću ukrajinsku protivofanzivu u istočnom Hersonu

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 − ten =