SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FONDA PIO: Novčana pomoć za penzionere od 22. septembra

Vlada Republike Srbije je dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da izvrši isplatu novčane pomoći u iznosu od 5.900,00 dinara korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

RF PIO

Isplata novčane pomoći vršiće se počev od 22. septembra 2021. godine za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima koji su podneli zahtev ali kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon
uspostavljanja isplate prava.
Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima na isti način kako im se isplaćuju i penzije, a iznos pomoći neće se umanjivati za poštanske troškove za korisnike oji primaju na kućnu adresu, već će svima biti isplaćen pun iznos od 5.900,00 dinara.

 

RF PIO / Glas Nacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + 14 =