SAOPŠTENJE ZA MEDIJE RF PIO: Relja Ognjenović, zamenik direktora RF PIO:

U oviru trećeg paketa podrške Vlade Republike Srbije privredi i građanima tokom pandemije, u decembru sledi isplata dodatnih 20 evra. Isplata će početi 7. decembra za korisnike penzija, primaoce novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sakcija, a 8. i 9. decembra po 20 evra dobiće i ostali građani Srbije. Oni koji su u međuvremenu postali punoletni, dobili državljanstvo, prebivalište ili se nisu prethodno prijavili, mogu to da učine do 30. novembra na portalu Uprave za trezor.

Relja Ognjenović, zamenik direktora RF PIO:

Pored ovog paketa mera podrške, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatio je u septembru novčanu pomoć od 50 evra svim korisnicima penzija.
Dobra vest za penzionere je da ih od januara 2022. čeka i novo usklađivanje penzija.
– Svim korisnicima penzija od isplate za januar 2022. godine penzije će, u skladu sa švajcarskom formulom, biti uvećane za 5,5 procenata, što pokazuje stabilnost naše ekonomske politike uprkos velikoj globalnoj krizi izazvanoj kovidom 19. Ovako usklađene penzije biće isplaćene u februaru 2022, a za isti procenat usklađuju se i novčane naknade. Korisnici penzija mogu da očekuju i do sada najveću jednokratnu pomoć od još 20.000 dinara krajem februara naredne godine. To je najbolji pokazatelj kako odgovorna država funkcioniše i brine o životnom standardu svojih građana – istakao je Ognjenović.

 

RF PIO / Glas Nacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen − 3 =