Šapić objavio kad počinje grejna sezona

Gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, saopštio je na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda da grejna sezona počinje prvog novembra.

Gradonačelnik Beograda izjavio je na sednici da je odluka o odlaganju grejne sezone dobar, racionalan i domaćinski potez, prenosi Beoinfo.

“Imamo informacije da će toplo vreme biti još ovih nekoliko dana, 31. oktobra ćemo ući u tople probe i od 1. novembra će da krene grejanje”, rekao je Šapić i podsetio da kada je spoljna temperatura iznad 15-16 stepeni, grejanje se u tom slučaju samo blokira.

Šapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije. Naveo je da trenutno cena energenata u Srbiji praktično nije porasla, naročito ne grejanja, gasa, a da se u čitavom svetu dešavaju protesti zbog skoka cene energenata koje su, dodao je, potpuno nekontrolisane zbog rata u Ukrajini.

“Upravo iz tog razloga, koristeći ovo toplo vreme, juče je bilo između 28 i 30 stepeni, pokušali smo da nađemo najmanje loše rešenje, a to je da pomerimo za 15 dana početak grejne sezone kako bi uspeli da novac koji ćemo tu da uštedimo mogli kasnije da upotrebimo ukoliko dođe do neplaniranog poremećaja na tržištu i skoka energenata”, rekao je Šapić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve − two =