Sjajna Angelina u finalu EP

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Evropskog prvenstva u skoku uvis.

Topićeva je predvodila grupu od pet skakačica u svojoj kvalifikacionoj grupi koje su “preletele” letvicu na 1,87 metara u Minhenu.

Topićeva je tri puta bila na zaletištu i sva tri puta iz prve preskakala zadate visine – prvo 178, potom 183, a onda i 187 centimetara.

“Hvala Bogu, preživesmo i ovo. Kvalifikacije su prošle odlično, čak i bolje nego što sam očekviala. Prošla sam u finale sa najboljim rezultatom. Imali smo malo problema zbog nevremena. Izbegli smo kišu za svega nekoliko minuta što je bilo odlično. Mislim da sam prvi deo zaslužila kako treba i za šta sam spreman. U finalu idemo još jače”, rekla je Topićeva.

Isti visinu imale su Crnogorka Marija Vuković, Holanđanka Brit Verman, Bugarka Mirela Demireva i Ukrajinka Jaroslava Mahučik.

S istim rezultatom je do finala stiglo još osam skakačica u drugoj kvalifikacionoj grupi – Slovenka Lija Apostolovski, Nemica Mari-Lorens Jungflajš, Ukrajinka Irina Geraščenko, Grkinja Tatjana Gusin, Italijanka Elena Valortigara, Britanka Morgan Lejk, Francuskinja Solen Žiskel i još jedna Ukrajinka Julija Levčenko.

Finale je u nedelju od 19.05 časova.

Srbija je do sada na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila dve medalje – Ivana Španović Vuleta zlato u skoku udalj, Armin Sinančević srebro u bacanju kugle.

Osim Angeline, u finalu će nastupiti i Adriana Vilagoš u bacanju koplja, u subotu od 20.25h.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 + 16 =