“Sledeće nedelje treba očekivati…”; “Ukrajinske trupe su napale”; Palo obećanje: “Prinuđeni smo”

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 116. dan.

Najveće borbe i dalje se vode na istoku Ukrajine. Ruske snage pokušavaju da zauzmu grad Severodonjeck dok ukrajinska vojska danim granatira Donjeck.

Tokom prethodnog dana ruska vojska je uništila ukrajinske tehnološke objekte za preradu nafte i skladišta goriva u Kremenčugu i Lisičansku.

Uništena su i četiri voda američkih haubica M777, avion, helikopter i osam dronova.

“Ukrajinske trupe su napale”

Jedan civil je ubijen, a dva su ranjena u Makejevki u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), koju su granatirale ukrajinske trupe, saopštio je danas štab teritorijalne odbrane DNR.

“Ukrajinske trupe su napale Červonogvardejski okrug Makejevke. Kao rezultat toga, oštećeno je nekoliko kuća, gasovod i nekoliko automobila. Jedan civil je poginuo, dva su ranjena“, objavljeno je danas na Tviter nalogu štaba teritorijalne odbrane DNR, prenosi TAS S.

23:03

“Sledeće nedelje treba očekivati…”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da očekuje da će Rusija pojačati napade na tu zemlju, jer Kijev čeka odluku Evropske unije o tome da li će mu dodeliti status zemlje kandidata za članstvo u EU.

“Očigledno, sledeće nedelje treba očekivati da će Rusija intenzivirati neprijateljske aktivnosti”, naveo je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi Rojters.

On je dodao da Rusija neće biti agresivna samo prema Ukrajini, već i prema drugim evropskim zemljama, navodi britanska agencija.

20:51

Obećanje

Ministar za infrastrukturu Ukrajine Oleksandr Kubrakov obećava da će se situacija sa gorivom stabilizovati do jeseni, pošto će Ukrajina moći da zaključi veliki broj dugoročnih ugovora sa stranim dobavljačima, objavio je Fajnenšel tajms “Ukrajina je zbog trenutnog deficita prinuđena da kupuje gorivo od Holandije i Belgije”, rekao je Kubrakov.
B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − twelve =