SRPSKA DOKTORKA otkriva 5 STVARI koje NIKADA ne bi uradila kao lekar: U poslednjoj stavki SKORO SVI GREŠIMO – deluje bezazleno, a zapravo može da napravi VELIKI problem

Ako ste aktivni na Instagramu, sasvim sigurno ste bar jednom naleteli na profil mlade doktorke Jovane Mašić. Ona je veoma popularna na društvenim mrežima i to sa dobrim razlogom – sadržaj koji plasira je veoma koristan i edukativan, a sve što priča razumljivo je i jasno širokoj narodnoj masi. Dr Mašić često govorim o benefitima biljne ishrane i razbije mitove i predrasude vezane za brojne namirnice i tipove ishrane, a nedavno je na jedan pitak način javnosti skrenula pažnju šta to ne bi trebalo da rade, kako bi što duže bili zdravi i pravi.

Naime, doktorka Jovana objavila je kratak video u kome je nabrojala pet stvari koje ona kao lekar nikada ne bi radila

ALKOHOL 

“Istraživanja pokazuju da je sigurna doza alkohola – nula. Alkohol ne samo da povećava rizik za cirozu jetre, već je i rizik za razne karcinome kao što su karcinom grla, karcinom jednjaka. Isto tako, pospešuje nastanak demencije, a nije dobar ni za kardiovaskularne bolesnike”,navela je ova lekarka u svom obraćanju.

CIGARETE

“Duvanski dim ne samo da drastično povećava rizik za nastanak karcinoma pluća, već utiče i na neke druge bolesti. Neke od njih su kardiovaskularne bolesti, a to znači sva oboljenja vezana za krvne sudove, što može da ide i do te mere da vam zbog toga bude amputirana noga”,nastavila je izlaganje dr Mašić. 

PRETERANO IZLAGANJE SUNCU 

“Sunce jeste zdravo, ali ako provodite 10 do 15 minuta maksimalno na najjačem suncu.”

TESTOVI INTOLERANCIJE NA HRANU

Neko će vam samo uzalud uzeti pare, ovi testovi nemaju veze sa mozgom”, tvrdi doktorka Jovana.

ŠTAPIĆI ZA UŠI

“Štapićima za uši možete samo dublje da gurnete cerumen, ušnu mast koja se normalno stvara u našem ušnom kanalu i tako možete napraviti veliki problem”, zaključila je dr Mašić.

Ukoliko želite da vam Žena.rs, najčitaniji ženski portal u Srbiji, donosi najnovije teme iz oblasti zdravlja, mode, savete najpoznatijih stručnjaka, uzbudljive životne priče, najsvežije vesti iz sveta poznatih ličnosti i filma – prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najnovije informacije od portala Žena.rs!

blic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + 4 =