“STIDITE SE NEZNANJA” Kadirov žestoko odgovorio papa Franji na izjavu o Čečencima, podsetio ga na jednu važnu stvar

Papa je u intervjuu američkim medijima nazvao Čečene i Burjate “najsurovijim delom ruskih trupa u Ukrajini”

Čečenski lider Ramzan Kadirov smatra da je papa Franja postao žrtva propagande stranih medija, zbog čega je i govorio o surovosti Burjata i Čečena.

– Kako možete utvrditi da li je neprijatelj na bojnom polju vedar, mračan, sentimentalan ili surov? I kako golim oko u konsolidovanom odredu odrediti nacionalnost ruskog vojnika, ako u našoj zemlji živi više od 190 naroda? Na to ne može da odgovori poglavar Vatikana. On je jednostavno postao žrtva propagande i istrajnosti stranih medija – napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Lider Čečenije je napomenuo da tako važna verska ličnost treba da se stidi svog neznanja o odnosu muslimana prema neprijatelju.

– Svaki musliman zna da neprijatelj koji je izrekao Šehadet (priznanje Alaha kao jedinog Boga) ne može biti dokrajčen ili omražen kao neprijatelj. A onaj ko se pokajao mora biti potpuno oprošten – rekao je Kadirov.

Prema njegovim rečima, o odnosu Čečena prema zatvorenicima, bio on surov ili ne, rimskom papi mogu da kažu ukrajinski vojnici.

– U redovima naših boraca nema nijednog alkoholičara ili narkomana, svi su duboko religiozni. I svaki od boraca zna da u ratu ne treba zaboraviti na čast, dostojanstvo i poštovanje čak ni prema neprijatelju – istakao je Kadirov.

Papa je u intervjuu američkim medijima nazvao Čečene i Burjate “najsurovijim delom ruskih trupa u Ukrajini”.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 5 =