Tokom vikenda podela zelenih i plavih PVC kanti domaćinstvima na Voždovcu

Beograd, 23. decembar 2022. godine – JKP „Gradska čistoća“ će tokom vikenda, 24. i 25. decembra deliti zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila individualnim domaćinstvima u opštini Voždovac.

U subotu i nedelju će domaćinstava u voždovačkim naseljima dobiti ukupno 1.200 kanti zapremine 240 litara, i to 600 plavih i 600 zelenih koje će im ekipe JKP „Gradska čistoća“ dostaviti na kućnu adresu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga. Podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži u svojim domovima, čime se istovremeno smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Sugrađanima je ovom akcijom znatno olakšano ne samo odlaganje, već i izbacivanje otpada.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.30 do 14.00 časova tokom dana vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici „Čistoće“ ne ulaze u privatne posede.

Sugrađani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ u opštinama u kojima žive, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

Samo tokom ove godine, individulanim domaćinstvima na teritoriji Beograda podeljeno je 23.000 plavih PVC kanti, pa danas nešto više od 50.000 beogradskih domaćinstava poseduje kante za odlaganje reciklabila, dok zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada ima oko 73.000 individualnih domaćinstava na teritoriji beogradskih opština.

JKP GRADSKA ČISTOĆA / GLAS NACIJE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × two =