Vagnerovci se raspoređuju; Za 15 minuta 17 granata

Ukrajinski zvaničnci saopštili su da je broj stradalih u ruskom raketnom napadu na višestpratnicu u Krivom Rogu tokom jučerašnjeg dana porastao na šest, dok su ruski naveli da je šest ljudi poginulo u ukrajinskom granatiranju Donjecka i Zaporožja.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je i da je u ruskim napadima na njihove luke u Crnom Moru za devet dana uništeno 180.000 metričkih tona žitarica.

Ukrajinci zaustavljeni

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je osujetilo napade ukrajinskih pomorskih dronova na njenu mornaricu i civilne brodove u Crnom moru, a lokalni guverner je rekao da su vlasti takođe oborile dron iznad krimskog grada Sevastopolja.

”Oružane snage Ukrajine su tokom noći bezuspešno pokušale da napadnu patrolne brodove Crnomorske flote ”Sergej Kotov” i ”Vasilij Bikov” sa tri pomorska čamca bez posade”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, a prenosi Rojters. Ministarstvo je kasnije saopštilo da je njena mornarica uništila još tri pomorska drona koja su gađala civilna plovila. ‘

‘Tokom noći, režim u Kijevu je pokušao teroristički napad sa tri polupotopna bespilotna čamca na ruska civilna transportna plovila koja su se kretala prema Bosforskom moreuzu u jugozapadnom delu Crnog mora”, saopštilo je Ministarstvo.

18:11

Rusija oborila dron

Rusija je danas oborila dron iznad Sevastopolja na Krimu, gde se nalazi cronomorska mornarička flota Rusije.

”Nakon obaranja drona, na tlu je došlo do eksplozije koja je zapalila travu i žbunje”, poručio je regionalni guverner Mihail Razvožajev na Telegramu.

18:07

Za 15 minuta 17 granata

Ukrajinske snage su za 15 minuta ispalile 17 granata na Donjeck, Makijevku i Jasinovatski okrug, dva lokalna stanovnika i jedno dete su ranjeni u Pantelejmonovki tokom granatiranja, navodi Telegram kanal DNR.

17:59

“Ukrajina nije napala civile”

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak tvrdi da da kijevski režim nije pokušao da napadne civilna plovila u Crnom moru.

“Ukrajina nije napala, ne napada i neće napasti civilna plovila, niti bilo koje druge civilne objekte“, rekao je Podoljak Rojtersu.

17:32

Oboren Mi-24

Ruska PVO uništila je helikopter Mi-24, Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštio je predstavnik službi za vanredne situacije regiona.

16:26

Vagnerovci se raspoređuju

Ukrajinski centar nacionalnog otpora saopštio je da Vagnerova grupa u Belorusiji priprema svojevrsnu operaciju zakazanu za 5. avgust.

15:32

“Neprihvatljivo”

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine pozvalo je poljskog ambasadora u Kijevu zbog „neprihvatljivih komentara” savetnika poljskog predsednika.

Bartoš Čihocki je pozvan na sastanak nakon što je Marčin Pržidač rekao da Ukrajina „treba da počne da ceni“ ulogu koju je Poljska igrala u podršci Kijevu.

“Tokom sastanka je naglašeno da su izjave o navodnoj nezahvalnosti Ukrajinaca za pomoć Poljske neistinite i neprihvatljive”, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Oleh Nikolenko.

Poljska je poslala milijarde evra pomoći Ukrajini od početka rata.

13:21

Ukrajinci udarili

Ukrajinske snage ispalile su jutros 15 granata na Gorlovku.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seven − two =