Vučić iz Brisela: “Ovo što se dogodilo nije bilo fer”

Predsednik Srbije obratio se, zajedno sa premijerima Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, iz Brisela, gde se održava Samit EU i Zapadni Balkan.

Aleksandar Vučić obratio se medijima iz Brisela.

“Srbija je danas dala veliku podršku otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Opet se ništa nije dogodilo. Ovo je neophodno jer su obe zemlje uradile sve. Hvala svima koji su podržali našu zemlju. Više od 20 lidera nas je slušalo nekoliko sati i zahvalan sam i Makronu na inicijativi za novu političku zajednicu. To je jedini način da mi budemo saslušani, da nas evropske kolege čuju. Zahvalan sam i Rami i Kovačevskom jer su bili fer prema Srbiji, pokazali su poštovanje”, rekao je Aleksandar Vučić.

“U Hrvatskoj su objavili da se vrši pritisak na Vučića zbog Ukrajine. Neću da krijem da sam govorio među poslednjima i ukazivao sam na pitanja. Želim da vas podsetim na ono što se desilo u poslednja četiri meseca. Na osnovu podataka koje sam dobio objavljeno je preko 2.000 članaka u evropskim medijima o Srbiji i tome kako Srbija ugrožava ceo region i mir u BiH, Kosovu, ali onda se ništa nije desilo”, objašnjava Vučić.

On je dodao da je u obavezi da sprovodi preporuke Saveta za nacionalnu bezbednost i štiti interes našeg naroda.

“Mislim da ćemo biti u stanju da zajedno rešimo poteškoće, kao što je ova koja je nametnuta Severnoj Makedoniji. Hteli smo da se brinemo sami za naš region, to je bila ideja. Neko je rekao da je to bila Putinova ideja, a ja nikada sa njim nisam pričao o tome. Zašto bi to bilo potrebno? Nikome to nije bilo potrebno, osim nama. Na kraju želim da se zahvalim evropskim kolegama, jer su pokazali strpljenje. Znam da je danas veliki dan za njih. Shvatam da su Dimitar i Edi više isfrustrirani nego ja, ali mislim da do septembra stvari mogu da se okrenu na bolje. Mi ćemo sprovesti reforme za to vreme u oblasti prava i drugih oblasti”, dodao je Vučić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eight + eight =