Vučić: “Jedva je izbegnut najteži scenario. Bili smo na korak od katastrofe”

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o najvažnijim političkim temama u Dnevniku RTS-a.

Sutra ću razgovarati sa Stoltenbergom. Razgovarao sam sa mnogim svetskim liderima, uključujuči i francuskog predsednika”, rekao je Vučić.

“Aljbin Kurti i prištinske vlasti su jednostrano preduzimale korake. Svaki put Kurti i njegova vlada povlače poteze koji dovode do nemira i uvek manje ili više dobijaju podršku Kvinte”, rekao je.

“Mi ne možemo da pustimo sa albanskim kartama u našu zemlju jer bismo time priznali nezavisnost Kosova… Oko tablica ama baš ništa nisu u pravu”, rekao je.

“Danas su uhapsili Srbina ni krivog ni dužnog. Prevozio je lekove. Oni će reći da je kriv zato što je bio na demonstracijama u blizini barikada, pošto saznajemo šta pakuju”, rekao je i dodao:

“Svi Srbi su na barikadama, jer se bore, a to drugi ne mogu da razumeju. Kurti ode pred predstavnike Kvinte i kaže da će da se bori protiv mafije i kriminala, protiv Srba na barikadama. Danas nisu upotrebili ROSU jedinice nego specijalnu obaveštajnu jedinicu “task fors” kojim direktno komanduje Aljbin Kurti. Džavid Tahiri je komandovao, bukvalno su kidnapovali Srbina, Niti su javili, obavestili, na to nisu imali pravpo, NATO je morao da reaguje, a nije.”

“Onda Kurti ode i kaže pred predstavnicima Kvinte da će da se bori protiv mafije i kriminala, a svi Srbi koji ne priznaju Kosovo su mafijaši i kriminalci”, rekao je.

“Očigledno da neki u regionu misle da treba da iskoriste priliku da kada je opšta histerija oko Ukrajine i Rusije, da Srbiju povežu s Rusijom da bi usledili napadi”, rekao je.

“Jedva je izbegnut najteži scenario pre dve večeri. Plašim se kako će to da izgleda”, rekao je. “Najteže je sačuvati razum kada imate posla sa budalama”, rekao je Vučić.

Što se tiče uvlačenja rogova, ja nemam problem sa tim. Ja ću u vek da klečim i da molim za mir”, rekao je.

Vučić je dodao da ipak, nikada neće da dopusti da naš narod bde tučen. Kako je ponovio, to se nikada neće desiti.

“Otići ću, nije mi teško. Imao sam i težih radnih dana”, odgovorio je na pitanje o pozivu u Brisel.

“Ovo je njihovo čedo koje ljujalju već 25 godina kada su teroristi postali legalni, legitimni borci, sada svakoga ko se suprotstavi teroru na severu nazivaju tako”, kazao je predsednik Srbije.

“Ponosan sam na jedinstvo koje imamo sa našim narodom na KiM. Naši ljudi mogu da prepoznaju da Srbija ništa nije uradila, nijednim potezom nije pogrešila i opet smo mi krivi. Ako treba da idem 18-og, ići ču da ne bude da nisam hteo, ali ne očekujem ništa. Naše je da čuvamo sebe i da štitimo naš narod. Nisam vam ja ni Milošević ni Tadić, nisam naučio da gubim, nisam vam nijednu ružnu reč rekao. Nastavite li ovako, suočićete se sa drugačijom Srbijom i drugačijim odgovorom“, rekao je.

Kada je reč o formiranju vlade, Vučić kaže da je važno da se to desi, te da je u Skupštinu došla nova snaga.

Dobro je, dodaje, da dođe i do podmlađivanja u najodgovornijoj partiji.

“Verujem da ćemo uspešno obaviti posao oko formiranja Vlade, a u interesu građana Srbije”, zaključio je Vučić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 4 =