Vučić na svečanosti u sedištu BIA: “Beograd je poslednjih nedelja poput Kazablanke”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije

Danas je organizovana svečanost povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije i 123 godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove.

Odgovori na pitanja novinara

Predsednik Vučić je nakon ceremonije, tokom odgovaranja na pitanja novinara, rekao da je konačni cilj međunarodne zajednice da Kosovo uđe u UN.

– Da ponovim, ne preti niko meni kao Aleksandru Vučiću, već prete ovoj zemlji. Ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike. Ova zemlja bi samo žrtvovanjem morala da ispravi njihove greške, i da konvalidira sve ono loše što su napravili pre dve i po decenije. Ali dobro, od kuknjave, plača i žalopojki nema ništa. Ostaje da se borimo. I da ponovim, da sutra uvedemo sankcije Rusiji, tri dana bi govorili da smo postali deo evropske porodice naroda, a onda bi tražili da pređemo na pravu stranu istorije. A prava strana istorije je ono što oni kažu – rekao je predsednik.

Vučić je na pitanje da li je zadovoljan radom BIA, posebno nakon što je prisluškivan, rekao da je zadovoljan njihovim radom, kao i da je pripadnicima agencije teško palo zato što je neko unutar sistema iskoristio svoje ingerencije da ga prisluškuje.

– Što se tiče Bratislava Gašića, moje poverenje u njega je nedvosmisleno. Uslovi u kojima agencija danas radi je nemerljiv u odnosu na ono od pre pet ili šest godina. Važno je da ovi ljudi rade za Srbiju, a ne za Istok ili Zapad. Ja sam vam rekao malopre da su pripadnici stranih službi pratili zvaničnike iz suprotstavljenih blokova koji su dolazili u posetu Srbiji – kazao je predsednik.

Direktor BIA Bratislav Gašić je potom predsedniku uručio posebnu jubilarnu plaketu sa imenima svih rukovodilaca srpske bezbednosne službe od njenog osnivanja 1869. godine do danas.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − 9 =