Vučić posle važnih sastanaka: “Imaćemo probleme”

U Ohridu je danas zvanično otvoren samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan.

Samitu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.

Predsednik je rekao da je imao sastanke sa predstavnicima zemalja koji nisu još uvek zvanične članice Otvorenog balkana.

“Poziv smo uputili Crnoj Gori, uskoro će biti poslate i BiH”, rekao je Vučić.

Kako kaže, sinoć je pokrenuta ideja oko pravljenja radnih grupa i timova koji bi analizirali situaciju u kojoj se region nalazi i kako bi sebi mogli da pomognemo.

Vučić je rekao da se priprema veliki sajam vina, hrane i turizma u Beogradu i dodaje da bi voleo da naredni susret bude negde na jugu Srbije.

“Bitno je da nađemo zajednički pristup za rešavanje problema”, rekao je Vučić.

“Kada smo zajedno, onda smo mnogo, mnogo jači. Srbija ima najviše hrane, brašno ulje šećer, svega toga imamo”, poručio je predsednik Vučić na početku obraćanja medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se već sada “sa užasom gleda” na to šta će se događati oko energetike.

Poručio je da u regionu moramo da sarađujemo bliže, tešnje, da pripremamo veliki Sajam vina, hrane i turizma u Beogradu, a da se organizuje sledeći sastanak u Vranju ili Leskovcu, na jugu Srbije.

“Da vidimo kako da pomognemo građanima svih naših zemalja, da zajednjički pristupamo rešavanju problema. To je važno za ljude”, rekao je Vučić.

Primetio je da je dobro što je Francuska odustala od remonta sedam nuklearnih elektrana, što će deflatorno da deluje na cenu struje, i ohrabrujuće je pred nadolazeću zimu u celoj Evropi.

“Ali, svi ćemo da imamo probleme i videćemo kako da ih rešavamo. Ali, kada smo zajedno, onda smo mnogo, mnogo jači i to je važna poruka koju smo danas poslali”, rekao je Vučić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 + fourteen =