Vučić: “U subotu otvaramo još jednu fabriku”; “Za srpsko zdravstvo – pola milijarde evra”

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je do sada uloženo gotovo pola milijarde evra u zdravstvo Srbije, u infrastrutkuru i opremu.

Kako je rekao, to će se isplatiti na najbolji mogući način – kroz očuvanje zdravlja ljudi, te da se očekuju veliki rezultati već do kraja ove godine.

Vučić je istakao da je od početka 2013. godine do danas zaposleno 25.270 radnika, a odobreno je 10.449 specijalizacija i užih specijalizacija. Prvi put su organizovane akcije zapošaljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i školaraca iz medicinskih škola, a na taj način posao je dobilo nešto više od 400 lekara i 700 medicinskih sestara.

“Uložili smo govoto pola milijarde evra u infrastrukturu i opremu. Nikada toliko nije bilo ulagano u srpsko zdravstvo i očekujemo velike rezultate do kraja godine”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, očekuje se završetak prve faze Kliničkog centra Srbije, u Beogradu, što će, kaže, biti bukvalno jedan grad za sebe, a očekuje se i završetak Zdravstvenog centra na levoj obali Dunava, u Borči, što će umnogome poboljšati zdravstvenu zaštitu ljudi tog dela glavnog grada.

“Radimo na 11 opštih bolnica, na još dva velika Klinička centra. Verujem da će se ulaganja u zdravstvo na najbolji mogući način isplatiti, kroz očuvanje zdravlja ljudi, duži životni vek, a to dalje vodi da tome da će ekonomski rast Srbije biti veći i snažniji nego ranije”, rekao je Vučić.

Vučić o direktnom letu do Kine

Vučić je naveo da je telefonom razgovarao i sa predsednikom Kine Si Đinpingom.

Kako je istakao, on je Sija zamolio da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.

“Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo”, naglasio je Vučić. Istakao je da očekuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.

Vučić o Malom Šengenu

“Zajednički ćemo obezbediti brži protok robe i kapitala. Ono što je za nas najbitnije je sistem radnih dozvola, neko ko dobije dozvolu u jednoj zemlji, moći će da radi u sve tri”, rekao je Vučić.

Vučić je najavio i da će u subotu, 26. juna, otvoriti Jumkovu fabriku u Rudnoj Glavi u opštini Majdanpek.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve + 15 =