ZAPAD PRESTAJE SA NAORUŽAVANJEM KIJEVA, AMERIČKI OFICIR IZNEO NAJREALENIJE PROGNOZE! Dosta im je posledica antiruskih sankcija koje se vraćaju kao bumerang

Zapadne zemlje mogu prestati da isporučuju oružje Ukrajini zbog sve većeg nezadovoljstva sopstvenog stanovništva, koje trpi posledice antiruskih sankcija, gasne krize i odugovlačenja sukoba. O tome u članku za 19FortyFive piše potpukovnik Oružanih snaga SAD Danijel Dejvis


„Scenario postaje sve verovatniji da će do jeseni i zime evropski i američki lideri biti pod jakim pritiskom da uspore ili zaustave dotok novca i oružja u Kijev. Zapadne ekonomije već pokazuju znake približavanja recesiji. Delimično kao rezultat masivnih sankcija uvedenih Rusiji. Cene benzina su porasle na istorijski maksimum, svetske zalihe hrane su pale na skoro krizni nivo, podižući cenu skoro svih proizvoda. Situacija sa gasom u Evropi može biti okidač za smanjenje podrške Zapada za Ukrajina“, smatra oficir.

Prema njegovom mišljenju, ako kriza potraje celo leto i ne završi do zime, njene posledice po države NATO-a biće teške.

Sa početkom hladnog vremena, stanovništvo Sjedinjenih Država i Evropske unije pojačaće pritisak na vlasti da prestanu da finansiraju Kijev i snabdevaju oružjem Oružane snage Ukrajine, predviđa Dejvis.

Zbog ruske specijalne operacije za odbranu Donbasa koja je počela 24. februara, Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO-a nastavljaju da isporučuju vojnu opremu Ukrajini.

Prethodno je predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden potpisao nacrt zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći kijevskom režimu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

Moskva je više puta ukazivala na pokušaje Zapada da odugovlači sukob. Rusko ministarstvo odbrane upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Rusije u susednoj državi.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 1 =