Zaraženi i zaposleni i deca: Zatvoren vrtić u Vranju

Vrtić „Naše dete“ u Ulici Moše Pijade u Vranju zatvoren je privremeno, na nedelju dana, jer je znatan deo zaposlenih u toj ustanovi zaražen koronavirusom.

pixabay.com
pixabay.com

To je potvrdila zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Osim devetoro zaposlenih, u tom vrticu na koronavirus je pozitivno i troje dece.

“U petak nam je prijavljeno da infekciju ima devetoro zaposlenih, što je i potvrđeno krajem prošle nedelje. Što se dece tiče nije zabrinjavajući podatak, troje dece nam je prijavljeno. Postupali smo po preporuci Zavoda za javno zdravlje da se u ovom vrtiću obustavi rad na period od nedelju dana”, rekla je Jović, navodeći da je Gradski štab za vanredne situacije uputio preporuku vrtiću i Školskoj upravi.

Zamenica gradonačelnika navela je da u vrtićima u Vranju nije primetan porast broja obolelih među decom.

“U nekim vrtićima nemamo nijedan slučaj, ali porodičnih slučajeva ima. Virus se donosi iz porodica, ne iz vrtića ka porodici, tako da nije bilo potrebe da se za ostale vrtiće preduzimaju bilo kakve mere. Moramo da vodimo računa kada su u pitanju deca čiji roditelji rade i da razmišljamo i o tome da roditelji nemaju gde da ostave decu”, objasnila je Jović, koja tvrdi da je “u vrtićima situacija pod kontrolom”.

Gradski štab za vanredne situacije svakog jutra od direktora obrazovnih i predškolskih ustanova dobija izveštaje o broju pozitivnih na koronavirus.

“Dobijamo zbirni podatak predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, iako je veoma mali broj pozitivne dece među predškolcima. Prema izveštajima od jutros koje dobijamo od direktora, ima 130 pozitivnih učenika i predškolaca. Što se zaposlenih tiče, njih 105 je pozitivno na korona virus”, rekla je zamenica gradonačelnika Vranja.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 − two =