PREDSEDNIK ODRŽAO SASTANAK SA RUSKIM AMBASADOROM

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije.

printscreen
printscreen

Vučić je primio ambasadora Ruske Federacije sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se obe zemlje u potpunosti posvete ostvarivanju zajedničkih planova o saradnji u različitim oblastima. Takođe su izrazili očekivanje da će omogućiti učestalije međudržavne kontakte i razmenu poseta na visokom nivou, kako bi najavljena poseta predsednika Putina bila pripremljena na najbolji način.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali o toku dijaloga Beograda i Prištine, posebno o nestalim i interno raseljenim licima, kao i o ekonomiji. Dvojica sagovornika su se saglasila da bi bilo od suštinske važnosti da budu primenjeni i prethodno postignuti sporazumi između Beograda i Prištine, posebno oni koji se tiču Zajednice srpskih opština.

 

Kurir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine + fifteen =