NEDIMOVIĆ: Budžet za poljoprivredu veći za 5,2 milijarde dinara!

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da će budžet za poljoprivredu u 2018. godini iznositi 44 milijarde dinara, što je kako je naveo, za 5,2 milijarde (11,8%) više nego ove godine.

printscreen
printscreen

Nedimović je na Radio-Televiziji Vojvodine ocenio da povećanje budžeta za više od deset odsto pokazuje da je poljoprivreda prioritet.

“Dobili smo pet milijardi više u odnosu na ovu godinu. Sa jedne strane, nisam zadovoljan tom cifrom jer postoji više potreba ali moram biti zadovoljan zbog konstantnog rasta budžeta za poljoprivredu”, rekao je ministar.

On je naveo i da je ovogodišnji agrarni budžet realizovan 83 odsto, a očekuje da do kraja godine taj procenat dostigne i 96 odsto.

Nedimović je dodao i da će prioriteti Ministarstva poljoprivrede 2018. godine biti razvoj sistema za navodnjavanje, otvaranje nacionalne referentne laboratorije i laboratorije za kontrolu bezbednosti hrane.

 

izvor: beta

 

6 Comments

  1. Samo u poljoprivredu ulagati ugledajmo se na Obrenovice kada je Srbija bila najbogatija drzava na Balkanu onda kada je imala jasnu agrarnu politiku

    • Kakvi Obrenovici,kakva poljoprivreda vis kupujemo Tor, S300, migove, helikoptere, tenkove ipak smo mi vise cenili rat nego demokratiju i pragmaticnost ocu reci Karadjordjevice. Dakle politika je jasna prvo ogradi to jest zastiti pa gradi.

  2. Vidi ovo je tipicna odlika Srba na prostu vest odma neke podele Obrenovici, Karadjordjevici, cetnici, partizani, tadicevi, vucicevi. Valja nekad i pohvaliti ali i opsovati ako ne valja.

  3. Kazu vise novca super i u sta ce uloziti ne vidim ideje, planove, projekte. Gde je Tenis, sta bi sa svinjogojstvom ajmo malo na tu temu sad odjednom niko ni rec

  4. Tenisu je na 30 godina dato na korišćenje 2.420 hektara poljoprivrednog zemljišta, tri godine od potpisivanja Memoranduma o razumevanju je proslo mesna industrija Tenis još nije počela da gradi ni prvu od 20 najavljenih farmi svinja u našoj zemlji.

  5. Profesora Ševarlića na tu funkciju, čovek zna i ima ideje. Ali morate mu prvo oprostiti ružnu prošlost i saradnju sa Boškom Obradovićem i njegovim zverima. Mada koliko sam čuo on je sada samostalni poslanik izgleda da je shvatio sa kim ima posla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × 2 =