Vučić otkrio Kurtijev pakleni plan za Srbe

Šiptarski ekstremista Aljbin Kurti, samozvani premijer lažne države Kosovo, najozbiljnije se priprema za rat! On je tako u pokrajinu čak doveo Čečene i Čerkeze da ubijaju Srbe.

printscreen
printscreen

Ove šokantne informacije objavio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je precizirao da je krajem jula i početkom avgusta na severu pokrajine boravila grupa Čečena i Čerkeza koji su se raspitivali o stanju u srpskim opštinama. Reč je o ljudima koji su povezani sa poznatim ekstremistima, protivnicima čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Prema Vučićevim rečima, pojačane su sve vrste obaveštajnih aktivnosti na severu Kosova i Metohije.

– Tri poslednja dana jula na KiM smo uočili kretanje ljudi iz Čečenije. Ahmed Ruslanovič Bakajev je jedan od njih. Imamo podatke i da je početkom avgusta na severu Kosmeta boravila grupa Čečena i Čerkeza, povezanih sa protivnicima Ramzana Kadirova, sa dva cilja: angažman i učešće Albanaca u rusko-ukrajinskom sukobu i eliminacija naoružanih Srba na severu Kosmeta! Oni su se 3. avgusta u Zubinom Potoku sastali sa jednim turskim državljaninom i na sveru proveravali spremnost Srba za suprostavljanje vlastima u Prištini kako bi mogli da dostave te podatke i kako bi se neutralisale oružane grupe Srba. Došli su mercedesom novopazarskih tablica. Dakle, registrovan je boravak grupe u kojoj su bili Ahmed Ruslanović Bakajev, Idriz Azarsanov, H.A. i M.A. – objavio je Vučić.

Osim toga, dodao je šef države, prištinski režim na čelu sa Aljbinom Kurtijem napravio je i spisak za likvidaciju Srba sa severa Kosmeta.

– Na vreme smo obavestili sva lica koja se nalaze na listi za likvidaciju prištinskog režima, a koju su pojedine spoljne službe odobrile…- rekao je Vučić.

Alo/Glas Nacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − 7 =