“Đoković ima mnogo ‘hejtera'”

Danil Medvedev je na putu da se vrati u sam vrh na ATP listi.

Rus, koji je u Indijan Vels došao kao šesti na svetskoj listi, plasirao se u polufinale pobedom nad Alehandrom Davidivičem Fokinom, 6:3, 7:5.

Posle susreta, Moskovljanin, koji ima niz od 18 uzastopnih pobeda, pričao je i o tome koliko je nezgodno biti prvi na svetu i pritisku koji ta pozicija nosi. 

Pritisak nije lak, znate da uvek svi nešto očekuju od vas. To je je mnogo naučilo, jer kad sam imao 20 godina i kada sama tek stizao, voleo sam društvene medije. Volite da čitate sve komentare o sebi, u stilu, ‘u redu, on će biti dobar’, ili čak i one tipa, ‘ne, on je loš igrač’. Kad ste mladi, ponekada im i odgovorite sa, ‘uradiću nešto dobro“, kaže Medvedev. 

On je posebno apsostrofirao Novaka Đokovića i igrače velike trojke kao primer koliko je teško biti prvi. 

Taj pritisak da ste broj jedan nosi i to da imate mnogo ‘hejtera’. I to je normalno. Novak Đoković ima mnogo hejtera. Čak i Rafa Nadal i Rodžer Federer ih nekako imaju. Pitate se, kako je to moguće? Ne bi trebalo da ih imaju“, dodao je Medvedev.

Ruski teniser je otkrio šta je sve naučio iz tih primera. 

To me je naučilo da se ne brinem mnogo oko toga i da se fokusiram više na sebe i ljude oko mene, jer je to jedini način da ostanete normalni i verni sebi, da jednostavno nemate za čim da žalite. Samo zato što je neko rekao da biste taj bekhend trebali da ubacite u teren.. Ne, jer znate da ste dali sve od sebe i da će vam možda vaš trener reći da li biste nešto trebalo bolje da uradite. On je jedina osoba koja može tako nešto da vam kaže“, zaključio je Medvedev. 

On će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa kog je dobio u sva četiri prethodna okršaja.
b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − 16 =