Nutricionisti smatraju da, i pored toga što se banane čine savršenom opcijom za brzi doručak, one to zapravo nisu.
Banane u sebi sadrže čak 25 odsto šećera i spadaju u umereno kisele namirnice, zbog čega nisu najbolja opcija ukoliko su jedina jutarnja hrana.
Najbolji način da se započne dan je doručak koji sagoreva masnoću a uz koji ćete uneti dovoljno energije da izdržite do sledećeg obroka.
Iako će vam banane dati određenu količinu energije, brzo ćete početi da osećate glad i umor. Zato su one bolje rešenje za užinu nego kao ceo obrok, jer same nisu dovoljne početak dana.
Da biste sprečili osećaj umora i gladi, nakon što pojedete bananu za doručak, trebalo bananu da kombinujete sa hranom koja sadrži zdrave masnoće, poput avokada.
Banane pripadaju grupi kiselih namirnica, a tu kiselinu treba neutralizovati kako biste iskoristili samo dobre sastojke banane kao što su kalijum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji daje samo kratki “nalet” energije.