Dve stvari koje tokom pripreme piletine nikako ne smete da radite!

Kada kupujete namirnice koje su riskantne, a tu spada i piletina, morate posebno da budete na oprezu prilikom čuvanja i pripreme.

 

pixabay
pixabay

 

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo da budemo oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dve bitne stvari kod piletine. Prvo, piletinu nikada nemojte da stavljate na gornju policu frižidera i nikada je ne perite pre pripreme.

 

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih kesa dođemo kući, meso stavimo na gornju policu frižidera, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu da cure i kaplju po hrani ispod. Potrebno je piletinu staviti u posebnu kesu ili pak na donju policu.

 

Druga bitna stvar, pre nego što piletinu počnete da kuvate ili pečete, ne perite je. Kada perete piletinu kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror. Pa zata oprezno u kuhinji.

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × five =