Priprema jela od svežeg, po mogućnosti neprskanog i biološki odgajenog povrća laka je i jednostavna.
AKO niste u stanju da napravite korenite promene u ishrani, na trpezi bi, makar povremeno, trebalo da imate sveže namirnice. Sirova hrana je višestruko korisnija za organizam od termički obrađene. Bolje reguliše metabolizam, hrani i gasi žeđ, pospešuje rad creva, čisti organe za varenje i toksine iz organizma, poručuju nutricionisti.
Priprema jela od svežeg, po mogućnosti neprskanog i biološki odgajenog povrća laka je i jednostavna. Sprema se neposredno pre obroka, da se ne bi izgubili hranljivi sastojci. Kao začin mogu da se dodaju susam, majčina dušica, origano, iseckani orasi, lešnici, mleveno seme suncokreta i bundeve, ren, peršun, celer.
Od ulja je najbolje maslinovo i suncokretovo, i to hladno ceđeno. Mogu da se dodaju i jabukovo sirće, limunov sok, pavlaka ili kiselo mleko, majonez, kao i male količine morske nerafinisane soli.