Na nadutost može uticati niz faktora, a obično je reč o konzumiranju namirnica bogatim solju i šećerom, ali i mahunarke, koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu.
U slučaju neregulisanja ishrane, može se razviti bolesti pluća, bubrega, pa i artitis.
Osim što bi trebalo da izbacite pomenute namirnice iz ishrane, savetujemo da svakodnevno konzumirate jednu začinsku biljku, koju možda već imate u svojoj kući.
Reč je o peršunu, a čaj od ove biljke će podstaći izbacivanje vode iz tela, ali i svih nakupljenih toksina jer deluje kao diruetik.
Evo kako da napravite čaj od peršuna:
- Prokuvajte litar vode, dodajte pet kašika svežeg, iseckanog peršuna i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Procedite.
- Što se tiče upotrebe, možete ga piti više puta dnevno, ali ipak nemojte preterivati.
Izvor:Kurir