Svakodnevno ih konzumirate.
Autori istraživanja sa Sorbone u Parizu preporučuju da smanjimo rizik od kanerogenih ćelija tako što ćemo izbegavati namirnice koje sadrže više od 15g šećera, 5g zasićenih masti i 1,5g soli n a 100g, a sve ove podatke možemo videti na deklaraciji.
Poznato je da prerađena hrana najčešće povećava rizik od raka, ali nedavno istraživanje u Parizu, objavljeno u magazine Bristish Medical Journal, sastavilo je spisak namirnica, za koje većina ljudi misli da su zdrave, ali u njima ipak čuči rizik od oboljenja.
U studiji su obuhvaćeni režimi ishrane 105 hiljada ispitanika, od kojih je 32 odsto ljudi konzumiralo prerađene namirnice a zabeležen rizik od kancera kod 23 odsto ispitanika.
Ovo su namirnice koje najviše povećavaju rizik od raka:
– gazirana pića
– čokolada
– bombone i slatkiši
– hleb iz masovne proizvodnje
– margarin
– žitarice
– energetske pločice
– energetska pića
– mleko sa dodanim okusima
– gotova jela sa umakom
– sredstva za mršavljenje u prahu
– polugotove pite i kolači
– pileći medaljoni
– suhomesnati proizvodi
– supe iz kesice
Izvor:Alo