Ove namirnice smatrate zdravim, a one povećavaju rizik od raka!

Svakodnevno ih konzumirate.

 

pixabay
pixabay

Autori istraživanja sa Sorbone u Parizu preporučuju da smanjimo rizik od kanerogenih ćelija tako što ćemo izbegavati namirnice koje sadrže više od 15g šećera, 5g zasićenih masti i 1,5g soli n a 100g, a sve ove podatke možemo videti na deklaraciji.

Poznato je da prerađena hrana najčešće povećava rizik od raka, ali nedavno istraživanje u Parizu, objavljeno u magazine Bristish Medical Journal, sastavilo je spisak namirnica, za koje većina ljudi misli da su zdrave, ali u njima ipak čuči rizik od oboljenja.

U studiji su obuhvaćeni režimi ishrane 105 hiljada ispitanika, od kojih je 32 odsto ljudi konzumiralo prerađene namirnice a zabeležen rizik od kancera kod 23 odsto ispitanika.

Ovo su namirnice koje najviše povećavaju rizik od raka:

– gazirana pića

– čokolada

– bombone i slatkiši

– hleb iz masovne proizvodnje

– margarin

– žitarice

– energetske pločice

– energetska pića

– mleko sa dodanim okusima

– gotova jela sa umakom

– sredstva za mršavljenje u prahu

– polugotove pite i kolači

– pileći medaljoni

– suhomesnati proizvodi

– supe iz kesice

 

 

 

Izvor:Alo

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × three =