Ovu hranu jedite svaki dan i smanjite rizik od SRČANOG UDARA

Srčani udar nastaje zbog naglog prekida dotoka krvi kroz krvne sudove srca, a evo kako da uz pomoć hrane sprečite ovo smrtonosno stanje, piše Lepa & srećna.

 

pixabay
pixabay

 

Ljudi širom sveta sve češće umiru zbog srčanog udara, a najviše su ugroženi pušači, osobe sa poviševenim holesterolom, dijabetičari i oni koji pate od visokog krvnog pritiska. Istraživanja ukazuju da promenom načina ishrane možete da smanjite rizik od infarkta. Stručnjaci ističu da u ishranu treba uneti više svežeg voća i povrća (5 porcija dnevno), kao i hranu koja sadrži vlakna.

Vlakna pomažu da regulišete nivo holesterola u krvi, pa se preporučuje da jedete žitarice od celog zrna, smeđi pirinač i kus-kus. Takođe, ishrana treba da sadrži proteine, pa slobodno jedite nemasno meso, a savetuje se da jedete ribu bar jednom nedeljno i povrće bogato proteinima. Poželjno je da izbegavate šećer, masnu i hranu sa puno soli.

 

 

 

Izvor:Kurir

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 4 =