DODIK: Mladić će biti na čelu Republike Srpske!

Darko Mladić, sin komandanta Voske RS  Ratka Mladića, jedan je od mogućih kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima.

printscreen
printscreen

Mladićeva kandidatura, piše Blic, ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD, a pojedini savetnici aktuelnog predsednika Srpske smatraju da bi kandidatura sina ratnog komandanta Vojske RS ostavila bez ikakve šanse za pobedu kandidata opozicionog Saveza za promene Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskog lista.

– Bili koji drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje izbornu pobedu nad izabranim kandidatom Saveza za promene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za poziciju predsednika Srpske u vrhu SNSD računaju da bi sigurno obezbedili ogromnu podršku najvećeg dela boračke populacije, kao i običnih ljudi koji u Mladiću vide nekog ko je najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske – tvrde sagovornici lista.

Veliki plus eventualnoj kandidaturi Darka Mladića, dodaju oni, predstavljalo bi i to što se radi o nestranačkoj ličnosti, koja govori nekoliko stranih jezika.

– U vrhu SNSD razmišljaju i o tome da bi najveći deo neopredeljenih birača na izborima svoj glas sigurno pre dali Darku Mladiću nego kandidatu SDS Vukoti Govedarici – navode isti izvori.

 

izvor: informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six + fifteen =