Fondacija Evro za znanje dodelila stipendije najboljim srednjoškolcima i studentima iz Srbije

Fondacija “Evro za znanje” dodelila je danas 13 stipendija od po 100.000 dinara, najboljim učenicima srednjih škola i studentima fakulteta iz Srbije.

“To su bespovratne stipendije u iznosu pod 100.000 dinara, kojeće se isplaćivati u deset jednakih rata tokom ove školske godine”, rekao je novinarima predsednik Upravnog odbora Fondacije “Evro za znanje” Milenko Vasović i precizirao da je dodeljeno šest studentskih i sedam učeničkih stipendija.

Dodao je da je na sedmi konkurs Fondacije za dodelu učeničkih stipendija stiglo 40 molbi, dok ih na šestom bilo 39.

Vasović je istakao da je bilo teško odabrati najbolje od najboljih, jer su svi kandidati bili sa izvanrednim uspehom, brojnim nagradama sa republičkih i medjunarodnih takmičenja, ali uglavnom lošijeg materijalnog položaja.

“Mislimo da će stipendije značiti i dobitnicima i njihovim porodicama da lakše završe školovanje”, kazao je Vasović.

On smatra da je stipendija važna i kao primer mladima da i oni u budućnosti, kada budu zaradjivali, odluče da pomažu talentovanima.

Vasović je podsetio da Fondaciju “Evro za znanje”, koju je osnovala grupa entuzijasta iz Kosjerića, sada okuplja oko 400 pojedinaca i desetak kompanija i pozvao sve ostale da se priključe i pomognu koliko mogu najtalentovanijim mladim ljudima.

Medju kompanijama koje su obezbedile stipendije je i britanska kompanija Mineko (Mineco), koja ove godine četvrti put za redom učestvuje u stipendiranju studenata rudarstva, a koja je ovoga puta pomogla dva studenta koji se spremaju da postanu rudarski inženjeri.

beta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × 4 =