MARKO ĐURIĆ: Mora se sprečiti svaki eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje građana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini

Važno je da predstojeći izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije proteknu bez incidenta i u demokratskoj atmosferi, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom.

printscreen
printscreen

Đurić je naglasio da se mora sprečiti svaki eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje građana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini.

On je predstavniku OEBS-a ukazao i na sve češće pritiske Prištine na Srpsku listu i zanemarivanje izborne volje građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Đurić i Bratu razgovarali su o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i saglasili se da je potrebno otkloniti prepreke za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i obnoviti napore na izgradnji međunacionalnog poverenja na terenu.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − 10 =