MINISTAR VULIN: 1999. – najteži trenutak naše istorije

Nikada u svojoj istoriji nismo bili tako sami kao 1999. godine kada su i narodi i zemlje koje jesu naši prijatelji bili daleko vođeni političkim elitama koje su smatrale da je bombardovanje Srbije i Savezne Republike Jugoslavije mala žrtva za svet koji im se nudi, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas otvorio Međunarodnu konferenciju „Odbrana od NATO agresije – 20 godina posle”

Vulin je u Domu Garde u Kasarni „Topčider” rekao da je 1999. godina bila možda najmračniji i najteži čas naše istorije.

– Nikada u svojoj istoriji nismo bili tako sami, samo sa svojim narodom”, rekao je Vulin i poručio da su vojska i narod tada pokazi neverovatnu sposobnost otpora, hrabrost i veštinu a zatim je on ocenio da su Srbi prošli težak period nakon NATO agresije – kazao je Vulin.

Kako je ocenio, to je bio period u kojem je od nas traženo da se samoponištimo, da zaboravimo i da se odreknemo svojih ratnika, da zaboravimo suštinu i smisao naše borbe, period u kojem se od nas tražilo da prihvatimo krivicu za tuđe zločine, da se stidimo zločina drugih i da ih prihvatimo kao svoje.

– Ne može biti ni vojske ni države koja nema samopoštovanje, koja ne može da se nasloni na one koji su bili pre njih – istakao je Vulin.

Ocenio je da armija koja nema moral, snagu, sećanja i ponavljanja ne može biti pobednička armija i dodao da je moral iznad svega.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 3 =