Ako volite da se sunčate, nemojte to raditi u ovoj evropskoj zemlji: Kazne su i do 1.000 evra

U ovoj zemlji je sunčanje na terasi dozvoljeno, ali ako zasmeta komšijama, sledi kazna.

Leti mnogi žele da iskoriste sunčano vreme sunčajući se na svojoj terasi. Ali ako kod kuće u vrtu ili na balkonu pokažete previše kože, to može postati problem u Nemačkoj i na kraju može i da košta.

Sunčanje bez odeće na balkonu i u vrtu generalno je dopušteno.

“U principu, stanari mogu koristiti svoju terasu ili vrt kako žele. To važi i za sunčanje bez odeće”, pojašnjava u saopštenju Udruženje nemačkih stanara (DMB).

Međutim, mora se uzeti u obzir lokalno stanovništvo. I stanodavac se takođe pita. Svima koji se vole sunčati na balkonu, terasi ili uz bazen bez odeće, bilo u iznajmljenom stanu ili u sopstvenom domu, to je uglavnom dopušteno. Osim ako nekome to ne smeta.

Prema izveštaju Nemačke uredničke mreže (RND), tada se u pojedinačnim slučajevima može počiniti upravni prekršaj koji je kažnjiv novčanom kaznom do 1.000 evra.

Ipak, podstanari koji se sunčaju goli u zajedničkom dvorištu ne moraju da se plaši da će ostati bez stana. Stanodavci to obično moraju tolerisati.

“Situacija je drugačija kada stanari višestambene zgrade iskoriste tople temperature za vreme na balkonu, tada stanarima preti opomena “zbog remećenja kućnog mira”, poručuju iz DMB-a.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − one =