Alegri ljut: Dve šanse smo propustili preko Vlahovića

Trener Juventusa Maks Alegri bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe protiv Benfike (4:3) u grupi H Lige šampiona.

Time je “stara dama” eliminisana u grupnoj fazi po prvi put u devet godina, a italijanski stručnjak za to krivi propuštene šanse u duelu sa portugalskom ekipom.

“Posle izjednačenja, ne sme se primiti tako gol iz penala brzo. Otežali smo sebi život, nismo iskoristili dve šanse preko Vlahovića, pa smo posle pauze gubili sa 4:1“, istakao je Alegri.

Sada se igrači iz Torina okreću ka domaćem šampionatu.

“Ova eliminacija boli, ljuti smo i razočarani, ali sada moramo da se fokusiramo na Seriju A i da se vratimo u šampionsku trku jer nismo imali dobar početak sezone te je neophodno da povratimo fizičku i mentalnu energiju. Moramo da prihvatimo ovu eliminaciju i to razočaranje pretvorimo u motivaciju za naredni meč protiv Lečea. Eliminacija je svakako bila neminovna pre ovoga, ali ipak smo trebali da ostanemo u igri, pošto smo imali osećaj uprkos lošem prvom poluvremenu da još uvek možemo da ugrozimo Benfiku”, rekao je Alegri.

Trener Juventusa je imao plan da poljskog napadača Milika uvede u nastavku kako bi dokrajčio protivnika i prednost u startnih 11 dao Kinu. Ipak, ovaj je uspeo samo da ublaži poraz.

“Benfika je snažno pritiskala na početku, bila je opasna u kontri i nadao sam se da će Mireti-Milik poboljšati nivo kvaliteta u drugom poluvremenu, ali do tada smo već gubili 1:4. Trenutno smo još uvek u Ligi Evrope, nadali smo se da će finalni meč vredeti više, ali, nažalost, vredi samo mesto u Ligi Evrope”, zaključio je Alegri.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 2 =